Despre

Despre

* Bio

Mă numesc Mihai-Bogdan Lazăr. M-am născut în 1980 în Reșița, Caraș-Severin, România.

În 2004 am făcut primii pași pe calea fotografiei. Eram pe atunci în Tokio, Japonia (citeşte mai mult) și am găsit imaginile ca fiind o modalitate foarte bună de a împărtăși experiența cu familia și prietenii de acasă. Ca începător în fotografie și fără timp de cursuri, am găsit o solutie foarte bună de a mă perfecționa încercând să vând poze prin câteva agenții inovatoare: Dreamstime, apoi Istockphoto și Shutterstock.

Acum locuiesc în Lausanne, un oraș din partea franceză a Elveției pe malul lacului Geneva, si calatoresc cu fiecare ocazie pe care o am.

* Imagini

Domeniul de fotografie favorit este fotografia de călătorie (peisaje urbane și naturale, fotografie de noapte etc.). Din 2009 folosesc tehnica HDR (High Dynamic Range images with tone mapping). De-a lungul anilor am experimentat cu domeniul fotografiei macroscopice, astrofotografia si fotografia de studiou.

Toate imaginile de pe aceste pagini sunt protejate de legile drepturilor de autor și nu pot folosite sub nici o formă fără a dobândi aceste drepturi. Fotografiile mele sunt distribuite de cateva agenții, de unde aceste poze pot fi cumpărate sub licență royalty-free sau alte variațiuni. În general, aceste licențe dau dreptul la publicarea fotografiilor în apariții on-line sau tipărite cu diferite limitări a tirajului. Legături directe spre punctul de cumpărare a fotografiilor la fiecare agenție în parte se găsesc pe pagina cu detaliile imaginii. Pe paginiile agențiilor se pot găsi informații detaliate despre toate tipurile de licențe oferite. O scurtă explicaţie a termenului de licenţa royalty-free puteţi citi aici.

Pentru orice alt tip de licențiere a fotografiilor, sau pentru orice alte informații, vă stau la dispoziție la coordonatele de pe pagina de contact.

* Echipament

Primii pași în fotografie i-am făcut folosind camere digitale compacte: Canon Ixus 5MP și ulterior Canon PowerShot G7. In 2008 am intrat în grupul utilizatorilor de camere D-SLR, cu un Canon 450D. Astazi folosesc un Canon 60D cu EF 17-40mm/f4.0 L USM ca lentila generica si EF-S 60mm/f2.8 USM pentru macro si portrete. Pentru astrofotografie folosesc un telescop refractor SW ED80 600mm/f7.5 si o montura ecuatoriala. Pentru imaginiile HDR folosesc Photomatix si pentru post-procesare generala Adobe Photoshop Elements 10.

* Mai multe: Legături web

O zi bună,
Mihai-Bogdan LAZĂR

Instagram: bogdan.lazar.3