19-08-2009

Macro - O noua galerie

Idea Leuconoe MacroDe aproape două luni am cumpărat o lentilă Canon EF-S 60mm/f2.8 USM Macro - o lentilă pentru începători în domeniul fotografiei macro. Eram interesat în acest domeniu de ceva vreme, dar m-am intersectat cu el doar aleatoriu pană acum...

Circumstanțele au făcut să nu mai călătoresc așa de mult, deci sunt oarecum propice. Nou-născuta fiică, Karina mă reține pentru moment în Elveția (nu este gata încă pașaportul) și îndatoriile de tată mă rețin mai mult prin casă decât aveam obiceiul înainte. Balconul apartamentului în care ne-am mutat în Aprilie este destul de mare pentru a începe să cultiv câte ceva și să-l folosesc în același timp ca un studio de fotografie macro cu lumină naturală.

Cu toate astea, fotografia macro nu este ușoară de loc. În primul rând cunoştiințele mele de biologie sunt minime, cum acest domeniu nu a fost niciodată până acum pe lista intereselor mele. Toate plantele și insectele fotografiate trebuie identificate, un proces foarte complicat câteodată... De semănat am semănat câteva chestii pe balcon, dar de răsărit numai aproximativ 50% au răsărit, deci si această treabă este o artă a cărui meșteșug mă evită pentru moment.

Am început să vizitez grădini botanice, parcuri zoologice şi doar parcuri (spre plăcerea fiicei mele...). În iulie (2009), la recomandarea unui amic am fost la o grădină de fluturi în Kerzers, nu foarte departe de Lausanne, ce a oferit câteva subiecte interesante de fotografiat. Totuși, e nevoie de mai mult decât un aparat și niște lentile pentru a captura fluturi. Mai este nevoie de experiență, aptitudini și răbdare, din care sper să am mai multe la ocazia următoare. În august (2009) a vizitat și o grădină botanică alpină la Rocher-de-Naye (2000m altitudine, deasupra de Montreux), o altă oportunitate pentru fotografia macro. Ar trebui sa precizez că și promenadele pe malul lacului și grădinile aferente atât în Lausanne cât și în Montreux sunt alte locuri foarte accesibile, bogate în subiecte pentru fotografia macro.

Câteva imagini demne de menționat au început să populeze o galerie care se vrea a fi în dezvoltare dedicată fotografie macroscopice a naturii.

Galeria Macro se poate accesa de aici