Despre

Despre

* Bio

Mă numesc Mihai-Bogdan Lazăr. M-am născut în 1980 în Reșița, Caraș-Severin, România.

În 2004 am făcut primii pași pe calea fotografiei. Eram pe atunci în Tokio, Japonia (citeşte mai mult) și am găsit imaginile ca fiind o modalitate foarte bună de a împărtăși experiența cu familia și prietenii de acasă. Ca începător în fotografie și fără timp de cursuri, am găsit o modalitate foarte bună de a mă perfecționa încercând să vând poze prin câteva agenții inovatoare: Dreamstime, și apoi Istockphoto și Shutterstock.

Acum locuiesc în Lausanne, un oraș din partea franceză a Elveției pe malul lacului Geneva, urmând un program de doctorat în inginerie mecanică la EPFL (Ecole Polytechnique Federale Lausanne).

* Echipament

Primii pași în fotografie i-am făcut folosind camere digitale compacte: Canon Ixus 5MP și ulterior Canon PowerShot G7. Încă multe din imaginile prezentate în aceste pagini sunt făcute cu aceste camere. De aproximativ un an am decis să intru în grupul utilizatorilor de camere D-SLR, prin achiziția unui aparat Canon 450D. Pentru că lentilele de pachet m-au dezamăgit cumplit, la numai câteva luni am considerat necesar să investesc într-o lentilă de uz general mai performantă: Tamron 17-50mm/f.2.8. Recent, am adăugat la lista de echipament și o lentilă pentru fotografia macroscopică: Canon EF-S 60mm/f2.8 USM Macro.

* Imagini

Domeniul de fotografie favorit este fotografia de călătorie (peisaje urbane și naturale, fotografie de noapte etc.). Castele mă pasionează în special, făcându-mi deosebită plăcere să le vizitez și să le surprind pe senzorul aparatului. Din 2009 am început să aplic tehnica HDR (High Dynamic Range images with tone mapping) și rezultatele m-au surprins plăcut... De puţină vreme am început să mă apropii și de domeniul fotografiei macroscopice, în special de detaliile naturale.

Toate imaginile de pe aceste pagini sunt protejate de legile drepturilor de autor și nu pot folosite sub nici o formă fără a dobândi aceste drepturi. Fotografiile mele sunt distribuite de trei agenții, de unde aceste poze pot fi cumpărate sub licență royalty-free sau alte variațiuni. În general, aceste licențe dau dreptul la publicarea fotografiilor în apariții on-line sau tipărite cu diferite limitări a tirajului. Legături directe spre punctul de cumpărare a fotografiilor la fiecare agenție în parte se găsesc pe pagina cu detaliile imaginii. Pe paginiile agențiilor se pot găsi informații detaliate despre toate tipurile de licențe oferite. O scurtă explicaţie a termenului de licenţa royalty-free puteţi citi aici.

Pentru orice alt tip de licențiere a fotografiilor din aceste pagini ce nu sunt acoperite de modelele de licențiere folosite de cele trei agenții sus-amintite, sau pentru orice alte informații, vă stau la dispoziție la coordonatele de pe pagina de contact.

* Mai multe: Legături web

O zi bună,
Mihai-Bogdan LAZĂR